Wie vraagt, krijgt!

W

Waarschijnlijk is iedereen in zijn/haar jeugd opgegroeid met de uitspraken in de trant van: “Wie vraagt, wordt overgeslagen”, “Vragende kinderen worden geslagen”. Maw, men leerde je om je mond te houden en netjes op je beurt te wachten. Vragen was onbeleefd. Dit is een geweldige ontkrachting van je scheppend en manifesterend vermogen!

Door te vragen vraag je om datgene te laten manifesteren wat je wenst. Maar door de programmering in de jeugd dat vragen niet hoort, is er een oordeel op vragen gekomen. Daardoor durf je niet (meer) volledig en onvoorwaardelijk te vragen en wordt een groot deel van je scheppings- en manifestatiekracht geblokkeerd. Daarnaast zijn er de oordelen en overtuigingen, met name in de spirituele wereld (religie en new age), dat men geen materiële overvloed mag nastreven. “Geef het maar aan de Kerk, want je kunt het toch niet meenemen”. Of de boeddhistische overtuiging over onthechten en de tijdelijkheid van het aardse leven. Je te goed voelen voor de materie en je er niet mee willen verbinden. Alleen maar het geestelijke willen ervaren.

Het zijn onze negatieve overtuigingen en gevoelens, die ons vastzetten en blokkeren. In dit geval bepalen de gevoelens de gedachten en de gedachten bepalen de gevoelens (soort zoekt soort), resulterend in een fysieke manifestatie.

Maar als materiële overvloed en rijkdom voortkomt uit geestelijke overvloed en rijkdom, dan neem je het altijd mee, want het is een deel van je oorspronkelijk zelf. In sommige levens heb je er voor gekozen om de verbinding ermee te verbreken, zodat je kon ervaren hoe het was om te leven in armoede, want dat wilde je (ziel) leren/ervaren. Helemaal goed. Niettemin is geestelijke overvloed en rijkdom deel van je oorspronkelijk zelf. Dus je kunt er alleen maar tijdelijk de verbinding loslaten. In die zin kun je ook niets verliezen, zolang de verbinding met je geestelijke aspect er is. Je huis kan wel afbranden, maar er komt een nieuw huis voor in de plaats, mits er geen les vanuit de ziel aan verbonden is. Enkel de vorm verandert. Alles is energie en energie gaat nooit verloren. Maar zolang jij geen beheer neemt over jouw energie, gaat de energie een eigen leven leiden en is het voor jou onbewust. Dan gebeuren er dingen, waar je niet achter staat. Dat laat het geld in 3D duidelijk zien.

Het zijn uitspraken zoals “Ik heb de meeste rijkdom bij arme mensen gezien”, die een negatief beeld schetsen over materiële overvloed en rijkdom. Het zijn de emotionele oordelen/vertekeningen, die ons weghouden van onze ware rijkdom. Dat wil niet zeggen dat je materie moet gaan verzamelen om je geestelijke rijkdom te laten zien. Nee! Het gaat er om dat als jij van binnenuit voelt dat je behoefte hebt aan iets – klein of groot -, dat het er mag zijn. Voor mijn gevoel kun je zowel geestelijk als materieel rijk zijn, zeker wanneer de negatieve overtuigingen en gevoelens losgelaten zijn. Dan is de weg vrij om het geestelijke te materialiseren. Rijke mensen kunnen net zo geestelijk rijk zijn als arme mensen. Die overvloed die boven is, mag ook op Aarde zijn. Dus: wie vraagt, krijgt!

Als je gaat vragen, is het dus belangrijk dat je mentaal en emotioneel schoon bent. Anders word je eerst geconfronteerd met je mentale en emotionele overtuigingen/weerstanden. Je vraagt immers vanuit de geest. Om het je in basis te krijgen, moet het eerst door het mentale, emotionele en fysieke veld heen. Pas als die weg vrij is, kan het volledig manifesteren/materialiseren.

Geef jij jezelf toestemming om het gewenste te mogen ontvangen? Sta jij het jezelf toe om het te mogen ontvangen? Vind jij het jezelf waard? Materiële overvloed is ook een vorm van eigenliefde, eigenwaarde en jezelf liefhebben.

Is jouw bewustzijn gegroeid naar het feit dat je erkent dat jij de schepper bent van jouw leven, dan is vragen niet meer relevant. Een schepper zet een intentie en schept van daaruit. Gedachten zijn, gedachten scheppen. De focus bepaalt jouw werkelijkheid. Als schepper neem jij beheer over al jouw energie; jij stuurt/richt de energie; jij bent de stuurman. In eerste instantie lijkt niet durven/mogen vragen niets gemeen te hebben met jezelf erkennen als schepper, maar niet durven vragen beïnvloedt je scheppings- en manifestatiekracht negatief. Dat heeft ook gevolgen voor het scheppen vanuit intentie en dus ook je focus. Zodra je focus volledig op het gewenste gericht is, zal het snel manifesteren/materialiseren. Wie focust, krijgt!

Patrick Scheers