Reizen vanuit het Nu

R

Toen ik het boek ‘De Kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle begreep ik dat tijd een illusie is. Elk moment, vandaag, gister, vorig jaar, over drie jaar, vindt op dat moment in het nu plaats. Toen je vorige week in de winkel was, was dat in het huidige moment, in het nu. Zo ook als je volgende maand naar die winkel gaat. In die zin bestaat tijd inderdaad niet. Welkom bij het Einde der Tijden!

In de spirituele wereld wordt bij gebrek aan bewustzijn uitgelegd dat plannen niet nodig is, een mannelijke manier is, gebaseerd op controle… Alles mag op de flow gaan, in het moment… Dat beperkte bewustzijn komt voort uit de gewonde vrouw dat het mannelijke afwijst; de vrouw, die aan het helen is, ziet/begrijpt dat het mannelijke ook een functie heeft. En een deel van je bewustzijn afwijzen/niet gebruiken betekent automatisch een gebrek aan bewustzijn.

Op het juiste moment ben je daar is de stelling van de gewonde vrouw. Maar het nu is in elk moment, elk ogenblik aanwezig. Als je daadwerkelijk in het nu bent, dan kun je nu al weten/voelen waar je over enig moment bent. In de voorbereidingsfase kan je informatie doorkrijgen over wat belangrijk is om te bezoeken ipv het ter plekke te moeten uitzoeken en daar op dat moment tijd aan kwijt zijn. Je weet/voelt bijvoorbeeld al welke plaatsen je tijdens een reis dient te bezoeken en wat de volgorde is. Ook kan het zijn dat je ineens een plaats moet invoegen of weglaten in voorbereidingsfase.

Want tijd is een frequentie. En als twee gelijke frequenties elkaar ontmoeten, dan weet je waar je nu bent, dient te zijn, wat eerst dient te gebeuren en wat daarna dient te gebeuren! Dit heeft dus niets te maken met vooraf plannen, maar met in het nu aanwezig zijn en voelen wat voor jou belangrijk voelt en hoe de (logische) volgorde dient te zijn.

Tijd is de afstand tussen geest en materie. Hoe verder je van je rechte lijn bent afgeweken, hoe trager iets materialiseert. Hoe meer jij jouw Godsbewustzijn belichaamt, hoe directer je kunt manifesteren. Daarom bestaat in hogere dimensie niet, omdat je uitgelijnd en in verbinding bent met je eigen Bron.

Meegaan op de flow is prachtig. Het betekent overgave, vertrouwen en flexibiliteit. Als jij alles open laat, dan kan ook alles op jouw pad komen. Maar ga je dan ook ervaren wat jij wilt ervaren? Elke plaats, gebied of land bevat immers meerdere lagen/frequenties. Welke en wat wil jij ervaren? Door het open te laten cijfer je jezelf feitelijk weg. Waar ben jij, als jij alles aan het universum overlaat? Een Meester staat zelf aan het stuur en bepaalt zijn/haar eigen weg; hij/zij gebruikt ratio en gevoel tegelijkertijd. In zo’n reis kun je nog steeds je open staan voor wijzigingen en je plannen daarop aanpassen, zelfs ter plekke. Strak vasthouden aan je uitgestippelde route is de starre mannelijke manier.

Bepaal je eigen koers, neem het heft in eigen handen en sta open voor aanwijzingen, informatie en gevoelens.

Patrick Scheers
www.5D-geld.nl