Lead by example

L

Er zijn mensen, die het idee hebben dat ze hier zijn gekomen om de boel te veranderen. Misschien wel, misschien niet. Maar aangezien iedereen een vrije wil heeft, kun je niemand dwingen te veranderen. Je kunt een ander niet redden/veranderen, die niet gered wil worden of wil veranderen. Jij zult de verandering moeten laten zien, die jij wilt bewerkstelligen. Dat doe je door belichaming: jouw woorden in de praktijk brengen.

Lead by example to show them another way, for everyone has free will. Embody your words, practice what you preach and walk your talk.

Dat vereist ook autonomie: je eigen weg gaan, los van hoe anderen erover denken of hoe we geprogrammeerd worden te denken. Je volgt je eigen pad om te ontdekken wie je bent en wat je drijft. Daarmee breng je jouw uniekheid naar buiten toe. En wellicht inspireer je op die manier anderen om ook anders in het leven te gaan staan, anders naar dingen te (gaan) kijken, waardoor ze uit zichzelf willen veranderen ipv dat verandering van buitenaf wordt opgelegd. Alles wat van buitenaf wordt opgelegd, roept – vroeg of laat – weerstand op. Ware verandering komt van binnenuit en wordt gedragen door het bewustzijn.

Alles heeft draagvlak nodig. Het gehate geldsysteem komt door het gebrek aan interesse in (de energie van) geld. Wanneer iemand geen beheer neemt over diens financiële energie en het onbeheerd laat, kunnen anderen gebruik maken van die onbeheerde energie. Verander het bewustzijn, verander de vorm. Vorm/materie komt voort uit Geest/bewustzijn. Aangezien geld met waarde heeft te maken, heeft het ook met eigen waarde en zelfliefde te maken. Door je eigen waarde weer te zien en erkennen, vraag je ook geld voor jouw tijd/energie en ga je niet langer mee met het spirituele idee dat een gave gratis moet zijn.

Wil je iemand inspireren – als je dat zou willen -, dan moet je weten wie bent, wat je wilt en je eigen visie hebben (kunnen vormen). Daar hoort een bepaalde mate van eigenwijsheid en eigenzinnigheid bij en andere ervaring met of kijk naar je interessegebied. Dat kan inhouden dat je ervoor kiest je eigen weg te gaan ipv met anderen samen te werken. Ik weet van mijzelf dat ik me in het verleden gemakkelijk weg liet cijferen/liet overstemmen, wanneer de meerderheid van de groep een andere mening was toegedaan. Mijn kijk op geld heb ik ontdekt, doordat ik niet meer naar anderen luisterde, maar mijn eigen weg ging lopen.

Wees het voorbeeld van de verandering die je wilt zien.

Patrick Scheers
www.5D-geld.nl