Geld is er altijd al geweest

G

Verschillende mensen beweren dat geld gecreëerd is of dat het is ingevoegd. Maar is dat zo? Of heeft ons bewustzijn zich gesloten voor de energie achter geld, omdat geld de herinnering van het trauma bij zich draagt van het misbruik van onze Godskracht ten tijde van Atlantis? Een trauma sluit het bewustzijn. Een trauma splitst de ziel en de kennis van dat deel is, totdat het geheeld is, voor ons bewustzijn niet toegankelijk. De Maya’s konden destijds de Spaanse schepen niet zien, omdat hun bewustzijn geen schepen kende. Het idee van schepen was al aanwezig in de Bron.

Er is maar één Bron (eenheid). Alles wat bestaat, heeft bestaan en ooit zal bestaan komt voort uit die ene Bron. Vanuit dat bewustzijn kan geld niet zijn ingevoegd of uit het niets gecreëerd zijn, want dat zou betekenen dat er iets buiten de ene Bron kan bestaan. Op dat moment is er al dualiteit. Dus geld is er altijd al geweest in de Bron.

In vroegere tijden leefden we in het groepsbewustzijn, zoals de hedendaagse natuurvolken leven nog steeds doen. Voor Meesterschap is individualiteit echter belangrijk: weten je bent. Hoe kun je anders je passie leven, als je niet weet of dat van jou of een ander is? Als je ouders voor jou je pad al hebben uitgestippeld, zodat in hun voetsporen kunt treden, leven zij in jou voort en is er geen (of veel minder) ruimte voor jou om jezelf op jouw manier passend bij jouw ziel te ontwikkelen. Geld, Meesterschap en ego (de Ik Ben-kracht) gaan dan ook hand in hand samen, want geld biedt de mogelijkheid om uit een groep, die jou beperkt in jouw zielsontwikkeling, te stappen.

Toen we na de Val van Atlantis langzaamaan loskwamen van het groepsbewustzijn/de collectieve geest, kon geld in ons bewustzijn komen. We konden ons als individu gaan ontwikkelen, omdat we meer in afscheiding van de groep kwamen. Wie ben ik? Het Westen (Europa en Amerika) loopt voorop in de individualisering. Volgens de spirituele verhalen speelt de Benelux een grote rol binnen de aanstaande ascensie. Waarom? Omdat daar de meeste mensen met een individueel bewustzijn hebben en dat is nodig om de Meester te kunnen worden, die je altijd al was, bent en zult zijn. Alleen op die manier kun jij jouw ruimte innemen, volledig in je Ik-Benkracht staan en kan er een samenleving obv wederkerigheid ontstaan, omdat iedereen alleen datgene doet wat zijn/haar passie is. Dat levert bezielde materie op (living matter). Er is geen concurrentie meer, want iedereen weet wat de grens van zijn/haar kwaliteit is.

De energie achter geld is (voor een bepaalde tijd) buitengesloten geweest, omdat er een herinnering aan een trauma op zit. En een trauma sluit een stukje van het bewustzijn om de pijn niet te hoeven voelen. Een trauma splitst de ziel; een stukje van ons zielsbewustzijn scheurt af door het trauma. Dat is de reden van de zielssplitsing. Doordat de pijn van het trauma ontlopen wordt (de schaduw van de eigen ziel), ontstaat onbewustheid voor dat zielsdeel. Er ontstaat een blinde vlek.

Geld is een onderdeel van ons monadisch bewustzijn. Als je ergens voor afgesloten bent, gaat dat deel van jouw ziel zijn eigen weg en is ongecontroleerd. Het wil terug naar huis, naar het Licht, waar ze eens deel van uitmaakte. Vanwege het trauma en de vervorming door het trauma herken je je eigen zielsdeel niet en stuur/duw je het weg. Een trauma is een wond. Sommige wonden zien er heel lelijk uit. Denk aan een fysieke wond en dat daarna een litteken wordt. Het litteken vervormt het fysieke lichaam. Hoe dieper de wond, hoe lelijker het is/hoe meer het op een demon lijkt. Dus een logische reactie is om de deur dicht te gooien voor dat zielsdeel, als het zich aandient. Dan blijft het buitengesloten en moet het in de schaduw(wereld) leven.

Elke zielssplitsing betekent een afname van Licht. Dat leidt tot meer armoede. Langzaamaan begint de terugkeer naar God(sbewustzijn) voor hen die er klaar voor zijn hun eigen schaduw aan te kijken. Zij komen in hun kracht door hun eigen trauma te helen; niet dat van een ander of het collectief. Daardoor neemt hun Licht toe.

God heeft ons nooit verlaten, maar door de niet-geheelde trauma’s heeft de mensheid de verbinding met God verloren.

Geld, goud, God.

Patrick Scheers