Food for thought: I believe

F

Ik geloof in geest over materie. Materie is verdichte geest. Dus materie komt voort uit geest. En dan rijst de filosofische vraag: kan God een steen (materie) creëren die zo zwaar is dat hij hem niet kan optillen? In dualiteit zou het mogelijk kunnen zijn; in eenheid is dat onmogelijk, omdat men begrijpt dat materie voortkomt uit geest. Dat betekent dat geest altijd bepalend is. Hetzelfde geldt voor voedsel en virussen. Kan God/geest gedood worden door voedsel, door een virus, door materie? Nee, vanuit eenheid is het onmogelijk. En aangezien wij kinderen van God zijn, met de juiste mind set en begrip doet materie er niet toe. Wij bepalen onze toekomst, ons leven.

Genieten, iets leuk vinden, plezier hebben zijn aspecten van liefde; het tegenovergestelde van liefde is angst. Er is geen grotere kracht in het Universum dan liefde. Dus als je geniet van/lekker vindt wat je eet, eet je ook liefde. Liefde heeft een hogere trilling dan angst. Angst verzwakt het immuunsysteem. Een hogere trilling kan nooit door een lagere trilling worden geraakt, tenzij er een aanhaking/opening is, een innerlijke verstoring, die resoneert met die lagere trilling. De Wet van Resonantie en Wet van Aantrekkingskracht zorgen er dan voor dat iets je wel raakt/triggert. Het universum is een hologram: zo binnen, zo buiten. Dus verstoringen in je innerlijke wereld zie je terug in je uiterlijke wereld. Verander je innerlijke wereld om je uiterlijke wereld te veranderen. Hetzelfde geldt voor (voedsel)allergieën en ziektes: je lichaam vertelt je dat er iets in je niet in harmonie is met de stroom van het leven. Natuurlijk kan het vermijden van voedsel dat een allergie triggert of het gebruik van medicijnen helpen bij het herstel van het fysieke lichaam en klachten verminderen, maar de kern van de verstoring zit er nog steeds.

Om die reden geloof ik niet in ziekte, zoals westerse medici ziekte beschouwen. Vanuit de oosterse filosofie komt ziekte voort uit onbalans als gevolg van onverwerkte trauma’s. Volgens de oosterse filosofie heeft de mens minimaal vier lichamen: spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek. Het fysieke lichaam is het enige lichaam dat we met onze vijf zintuigen kunnen waarnemen; de andere drie niet. Het spirituele lichaam staat het verst af van het fysieke lichaam. Volgens deze oosterse filosofie sijpelt een onverwerkt trauma op het niveau van het spirituele lichaam door naar het mentale lichaam. Wordt het probleem daar niet opgelost, dan gaat het door naar het emotionele lichaam en als het daar niet wordt opgelost, komt het in het fysieke lichaam terecht en manifesteert het zich in een ziekte, ongeluk of reactie op ‘slecht’ voedsel. Voor de manifestatie van de innerlijke onbalans is namelijk een trigger nodig.

We zijn wat we geloven. Dat is het placebo-effect. Als je denkt dat iets je beter maakt, dan zal dat waarschijnlijk ook zo zijn. En andersom. Als dit voor medicijnen geldt, geldt dat waarschijnlijk ook voor eten en al het andere. Onder hypnose kan een mens zichzelf ervan overtuigen dat koud water kokend water is en dat hij zal verbranden. Maar eveneens kan iemand onder hypnose ervan overtuigd worden dat kokend water koud water is en dat men niet verbrandt.

Voedsel is vanuit mijn kijk dan ook niet ziekmakend, het bevestigt alleen maar iemands innerlijke verstoring(en). Jouw mind set is bepalend.

Patrick Scheers
www.5D-geld.nl