Focus op overvloed

F

Italië is boos op Nederland. Italië en andere Zuid-Europese landen vinden dat de Noord-Europese landen hen financieel moeten ondersteunen via zogenaamde Eurobonds. Uiteraard onder het mom van solidariteit, zonder voorwaarden, zoals bijvoorbeeld financiële hervormingen. Italië benadrukt bovendien nog dat zij na de Tweede Wereldoorlog ook voor Europa was; ze vergeet alleen dat ze tijdens de oorlog samenwerkte met Duitsland…

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/woeste-italiaanse-politici-in-advertentie-aan-duitsers-wees-geen-nederland/ar-BB11WuDH?li=BBoPOOe&ocid=iehp

https://nos.nl/artikel/2328704-reconstructie-van-eu-videotop-toont-geruzie-van-rutte-met-zuid-europa.html

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/30/woede-in-italie-over-nederlandse-meedogenloze-geldwoekeraars-a3995310

De financiële positie van de Zuid-Europese landen is al jaren belabberd. Structureel geven ze meer uit dan er binnenkomt. En nu breekt er een crisis uit en vinden ze dat ze onder het mom van solidariteit recht hebben op financiële ondersteuning. Ondersteunen heeft alleen zin als het van tijdelijke aard is en duidelijk is dat de hulpbehoeftige er weer bovenop komt. In geval van Italië is bewustzijnsverandering nodig, want eerdere financiële ondersteuningen hebben niet geleid tot wezenlijke verbetering van de financiële situatie. Zonder hervormingen en bewustzijnsverandering is het dweilen met de kraan open, oftewel een bodemloze put, die anderen meetrekt, als ze niet opletten. En dat allemaal onder het mom van ‘solidariteit’.

Die Eurobonds zijn te vergelijken met een onvoorwaardelijk basisinkomen, alleen dan op landenniveau. Als iemand structureel niet in staat is om zelf voldoende inkomen te genereren, lost gratis geld niets op. Alleen bewustzijnsverandering werpt vruchten af. Structureel tekort is het gevolg van armoedebewustzijn. Dat moet geheeld worden en de focus moet gericht worden op overvloed.

In normale tijden/onder normale omstandigheden dient iedereen zelfstandig voldoende inkomen te kunnen genereren. In tijden van nood is ondersteuning in beginsel acceptabel, omdat de hulpbehoeftigen – nadat de rust is wedergekeerd/de les is begrepen – weer in staat zijn zelf voldoende inkomen te genereren. Maar ik ben er zelfs van overtuigd dat als je focus en verbinding sterk genoeg zijn, je – ongeacht de situatie in de wereld – in staat bent zelf voldoende inkomen te genereren. Dat is wat ik mijn artikel van 29 maart 2020 ‘NESARA: gevoelsgeld’ bedoelde met “overvloed voelen tot in je kleine teen” en dat zelfs “een klein stukje de heleboel kan verstoren”.

Hoe sterker jouw verbinding met je eigen overvloed(sbewustzijn), hoe minder financiële ondersteuning je in tijden van crisis nodig hebt of last hebt van de crisis. Want als de ene deur dicht gaat, gaat de andere deur open. Iemand levend in armoedebewustzijn blijft met zijn/haar aandacht gefocust op de dichte deur; iemand levend in overvloedsbewustzijn realiseert zich de vergankelijkheid van de vorm/materie en de onveranderlijkheid van de geest; hij/zij ziet een andere de deur open gaan.

Kijk naar bepaalde horecaondernemers: door hun creativiteit, inventiviteit en opportunisme passen ze hun verkoopstrategie aan. Ze vinden nieuwe manieren om hun product(en) te verkopen. Ze bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om eten af te halen of te laten bezorgen. Creativiteit, inventiviteit en opportunisme zijn aspecten van overvloedsbewustzijn. Overvloedsbewustzijn is als water: stromend en zich aanpassend aan het leven. Valt er een rotsblok in de rivier, dan gaat het water erom heen ipv tegenaan te blijven beuken en er doorheen te willen gaan.

Hoe sterker jouw focus op overvloed, hoe minder gebeurtenissen in de buitenwereld invloed op jou hebben, jouw innerlijke balans verstoren. De focus bestaat uit twee delen: mentaal en gevoel (niet emotie!). Diep vanuit je buik ademen helpt je in je midden te komen en te blijven en die onverstoorbare rust en onwankelbare balans te vinden. Een manier van diepe-buikademhaling is de ki-ademhaling (www.kicentrum.nl). Ki is kracht van binnenuit. Je staat als een rots, niet hechtend aan de wereld om je heen, maar gecentreerd in je midden/je ki-punt. Angst heeft dan veel minder tot geen vat op je; je neemt het wel waar, maar laat het aan jouw deur voorbij gaan. Vergelijk mensen, die over hete kolen lopen zonder hun voeten te verbranden! Negativiteit kan alleen binnenkomen, als dat reeds in jou aanwezig is. Dan is er een opening/resonantie. En de Wet van Aantrekkingskracht zegt: “soort zoekt soort”.

Angst en stress verzwakken je immuunsysteem (https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/197396-verzwakt-immuunsysteem-oorzaken-van-zwak-afweersysteem.html). En hoeveel angst is er vrijgekomen bij het coronavirus? Angst is een negatieve emotie. En waar voeden de Archonten zich mee? Waarop blijft de media de aandacht gericht houden? Angst, angst, angst, angst en nog eens angst. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen!

Diep in je buik ademhalen brengt je naar je midden, verbindt je met je rechte lijn en haalt je uit de emoties. Het helpt je om angst los te laten en te gaan leven in vertrouwen en overgave. Het overgrote deel van de westerse mensen ademt vanuit de borstkas. Vandaar dat we in een gestreste en hectische maatschappij leven en angst zoveel vat heeft op de westerse mens. De juiste ademhaling brengt rust, vrede, ontspanning, vertrouwen en overgave.

Richt je focus (gedachten én gevoel) op overvloed en alleen maar overvloed! Jouw bewustzijn bepaalt jouw leven. Jij bent schepper van jouw leven!

Patrick Scheers

www.5D-geld.nl