De sterren sturen, maar dwingen niet

D

Is een bekende uitspraak van astrologen. Het betekent dat de mens een vrije wil heeft om wat te doen met de energie van bepaalde planeetstanden. De sterren sturen ons energie om verandering te bewerkstelligen, maar dat betekent wel dat mensen zelf in actie moet komen. En daar gaat het mis…, want dat betekent dat men zelf zijn/haar patroon moet veranderen. Blijkbaar is er een overtuiging dat de energie de boel wel verandert. Dat licht sturen via meditatie voldoende is. Duisternis is echter ook licht…

Al verschillende jaren is met enige regelmaat berichten te lezen dat er planeetstanden aankomen, die het financiële systeem gaan opschudden. Toch gebeurt er niets wezenlijks. Hoe kan dat? Omdat de mensen zelf niet veranderen. Wij zijn allemaal deel van het systeem. Wil je het systeem veranderen, dan dien jezelf te veranderen. Dát heeft impact. Denk aan het 100ste-aapeffect. Wijzen naar de ander verandert niets, want de ander toont iets van jouw bewustzijn. Als de mensen niets met de energie doen, gebeurt er ook niets! In het kader van het financiële systeem dien je jezelf te (her)waarderen, dus ook jouw kijk op geld/eigenwaarde. Maar veel mensen zijn (emotioneel) gehecht aan de uitkering, die ze ontvangen en blijven dus hangen in hun oude patroon. Als ze gekort worden op hun uitkering of hun uitkering verliezen, omdat ze (teveel) bijverdienen, dan is de motivatie om te veranderen nagenoeg nihil, hoewel de meeste mensen best bereid zijn om te werken.

Dat is één van de zeven hoofdzonden: luiheid. En daar past een onvoorwaardelijk basisinkomen volledig bij. Want stel dat je moe wordt! Dat je (hard) moet werken om de verandering in jezelf te bewerkstelligen. “Werken is slaven”. Easy money. Nee! Voor niets gaat de zon op. De rest moet jezelf doen. Pas als de verandering geïntegreerd is in het systeem/lichaam, wordt het gemakkelijk(er). Eerst dienen innerlijke weerstanden, die de buitenwereld toont, verwijderd worden en dat kan zwaar zijn, hoeft niet.

Hoeveel is er sinds de financiële crisis nu echt veranderd in het bewustzijn van de mensen? Weinig tot niets! Als het bewustzijn van de mensen niet verandert, dan verandert ook het bewustzijn van banken niet, want het banksysteem komt voort uit het bewustzijn van de mensen. Alles is met elkaar verbonden. Net zoals de volksvertegenwoordiging (de Tweede Kamer) het volk vertegenwoordigt, is elke corruptie in de politiek ook aanwezig in het volk.
Verander de wereld, begin bij jezelf!

Patrick Scheers